0
PROBLEM WITH INSTAGRAM CAMERA

  1. F_Francesco_Perrone_WBjR Cupcake Jan 2, 2018

    F_Francesco_Perrone_WBjR, Jan 2, 2018 :
    I shots a photo with my OP5 with camera and the photo is completely green. If I shots with normal camera of phone the photo is normal. Help me please, i turn off phone, I disintall instagram but the problem is still there.
     

    #1
  2. CosmoKramer70 Honeycomb Jan 2, 2018

    CosmoKramer70, Jan 2, 2018 :
    its simple. go complain on the instagram forums. if your normal camera is fine then there is nothing wrong with your phone. your problem is with instagram.
     

    #2
  3. F_Francesco_Perrone_WBjR Cupcake Jan 3, 2018


    #3
  4. Gav_W86 Jelly Bean Jan 3, 2018

    Gav_W86, Jan 3, 2018 :
    There seems to be a problem with the camera API provided to 3rd party camera apps (it is causing a green tinge on a number I have tried, and crashes in others. Seems to have started in beta 3 and was in the 'stable' release, wasn't there in beta 2.
     

    #4
  5. F_Francesco_Perrone_WBjR Cupcake Jan 3, 2018


    #5
  6. CosmoKramer70 Honeycomb Jan 3, 2018

    CosmoKramer70, Jan 3, 2018 :
    Instagram has been a problem since way before the OnePlus5 was released and it is still a problem. Im just surprised no one else has reported the same issue as you.

    OK so, i have the OP5 bought from Hong Kong, running stable version of OS5.0 (Oreo8.0) clean install(not a dirty update install). OP5 camera app both back and front camera working with no issues. latest version of Insta installed from play store both cameras working as they should.

    Also to confirm you are using beta3? if that's the case then what do you expect from a beta version of the OS, that's why its a beta... If its a bug go and post it in the Bug Reports forum.
     

    #6
  7. Gav_W86 Jelly Bean Jan 4, 2018

    Gav_W86, Jan 4, 2018 :
    Its in the stable release, and it affects (mainly varying levels of green tinge) the 3rd party apps that use the camera via the API that is published by OnePlus.
     

    #7
  8. CosmoKramer70 Honeycomb Jan 4, 2018

    CosmoKramer70, Jan 4, 2018 :
    have you tried a factory reset?
     

    #8
  9. Gav_W86 Jelly Bean Jan 5, 2018

    Gav_W86, Jan 5, 2018 :
    Looks like the green tinge has been fixed by the 5.0.1 release that quotes "Bug fixes for third party camera application" in the change log.
     

    #9
  10. F_Francesco_Perrone_WBjR Cupcake Jan 5, 2018


    #10