9
Mic issue. One plus one microphone not working properly

  1. katareday Cupcake Feb 10, 2015

    katareday, Feb 10, 2015 :
    Hi,

    Help me please, the phone the other was afraid to hear high-pitched voice and sometimes crackles ,! What should I do ?? Write please !
     

    #41
  2. Mert38 Donut Feb 10, 2015


    #42
    katareday likes this.
  3. katareday Cupcake Feb 10, 2015


    #43
  4. Jote Froyo Feb 12, 2015

    Jote, Feb 12, 2015 :
    I stumbled into a same problem. Wipes didn't help nor any ROM fixed this so I categorize this as a hardware problem. These "Fixes" disable noise reduction so they are not actually fixing anything. Just disabling malfunctioning parts.

    Analogy from from a car. Your tire gets punctured. Instead of getting new tire, you "fix" car by removing the tire and driving with three wheels.
     
    Last edited: Feb 13, 2015

    #44
    webdevgirl likes this.
  5. tawyn1234 Cupcake Feb 14, 2015

    tawyn1234, Feb 14, 2015 :
    Yur welcome :)
     

    #45
  6. Nithanth Froyo Feb 23, 2015


    #46
  7. Mert38 Donut Feb 24, 2015

    Mert38, Feb 24, 2015 :
    Still waiting for CM12
     

    #47
  8. supervg3 Cupcake Mar 8, 2015

    supervg3, Mar 8, 2015 :
    Thank you.
     

    #48
  9. khnaveed Donut Mar 12, 2015

    khnaveed, Mar 12, 2015 :
    Thanks for all who contributes in resolving the issue. Especially those guys who ask for replacing parameters in xml !!

    But ! before resetting, changing parameters, replacement of phone etc. I tried to think, what on earth I did in two days that made my OPO behaves like I am calling under water?

    Then suddenly I realized, two days before I used earphones to make a call while driving! This happened in my Sony Xperia too.

    Therefore, after re-inserting pin in earphone jack and pulling it out. My phone started to work again as Normal as before. Maybe there is some bug in a software features that detects earphones. For your information, I used Xperia earphones in OPO. The developer guys, can further elaborate more on this whats going on!

    Maybe this little noob hack, will help you in resolving the issue.

    Note: If you can make a call while using its speakerphone, then clearly it cannot be modem issue.

    Thanks.
     

    #49
  10. Shrapnelist Jelly Bean Mar 12, 2015

    Shrapnelist, Mar 12, 2015 :
    Try audio recorder app by Sony in playstore.
    its better than AOSP one and very crisp quality.
     

    #50
  11. oza91 Cupcake Mar 12, 2015


    #51
  12. MargaL Cupcake Mar 16, 2015

    MargaL, Mar 16, 2015 :
    How many of you have the "OK Google" hotword detection from any screen on?
    I started having those issues when I turned that feature on. Once I turned it back off, nobody that I've spoken to complained about not hearing me well... Kind of sucks, because I love that feature but can't use it...
    I'm running CM12 nightly.
     

    #52
  13. deepak_irukula Cupcake Mar 17, 2015

    deepak_irukula, Mar 17, 2015 :
    I am facing this issue now.Do we get any update to fix this issue???
     

    #53
  14. joelfaria Donut Mar 17, 2015

    joelfaria, Mar 17, 2015 :
    Hi there! My problem with mic during calls, start after activate "OK google" detection. For me solved the problem for now.
     

    #54
    benjamin.carrier likes this.
  15. FranciscoZM Gingerbread Mar 17, 2015

    FranciscoZM, Mar 17, 2015 :
    I made a ticket for oneplus support and they have send me a patch. But when I tried to apply nothing happens at all. I do everything that they say to do. The command lines open and say to press any letter to continue, I press but nothing happens

    I have already done a full factory restoure, but this problem continues to happen
     

    #55
  16. tazzkiller Donut Mar 19, 2015


    #56
  17. Tunir Froyo Mar 20, 2015

    Tunir, Mar 20, 2015 :
    Same happens to me..I think its a software bug
     

    #57
  18. nisarbaig Eclair Mar 20, 2015

    nisarbaig, Mar 20, 2015 :


    Is There Any Other Way To Solve This Issue Without Root ??
     

    #58
  19. Lipi77 Cupcake Mar 21, 2015

    Lipi77, Mar 21, 2015 :
    Hi
    Bloody hell, this solution is working great.

    THANKSS a lot

    Lipi
     

    #59
    benjamin.carrier likes this.
  20. jigsaw7 Gingerbread Mar 21, 2015

    jigsaw7, Mar 21, 2015 :
    I found the 'Ok Google' fix a while back floating around in this forum. I had this problem after i updated to 05Q. And i can confirm it works. For now. Not exactly a fix, but work it did for me.
    The problem was the same : Garbled sound/ Full of noise/ Voice breaking
    Didn't have to turn off AudioFX/MaxxAudio. Just OK Google detection.
     

    #60
    benjamin.carrier likes this.