0
charging issue in mu opo please help with suggestions

  1. himanshubisht08 Gingerbread Jan 2, 2015

    himanshubisht08, Jan 2, 2015 :
    From day 2 of my opo i m facing the charging problem. every time i connects my opo for charging it connects then disconnects continuously , that sound irritates me and got me worried about my battery. that charger charges another phone and my Samsung charger charges my opo. but opo charging aren't charging oneplusone. what to do now , not getting what are the solution? please help
     

    #1
  2. fideliovienna Eclair Jan 2, 2015


    #2
  3. himanshubisht08 Gingerbread Jan 2, 2015

    himanshubisht08, Jan 2, 2015 :
    but that charger charges my samsung grand, but not opo.. :(
     

    #3
    Pranjal.Cmod likes this.
  4. xoqes88 Jelly Bean Jan 2, 2015

    xoqes88, Jan 2, 2015 :
    Try a reboot and see if that solves the problem.

    I don't think that it is a problem with the USB port as @fideliovienna pointed out, as if it was because of that, you would see the same problem when connecting the Samsung charger.
     

    #4
  5. fideliovienna Eclair Jan 2, 2015

    fideliovienna, Jan 2, 2015 :
    Hä?
    Just to clarify: You connect your charger with the OPO and it connects and disconnects all the time?
    If yes, it is likely that the USB Port of the OPO is defect, my wife had the same with her Galaxy Note.

    Is it with all chargers, or only with a special charger?
     

    #5
  6. himanshubisht08 Gingerbread Jan 2, 2015

    himanshubisht08, Jan 2, 2015 :
    yes every time it connects and disconnects. someone saying that its an software issue, because when i switched off my opo its charges normally. but when i connect opo with my Samsung charger no problem comes and when i connect my opo charger to mu Samsung no problem. but my opo charger not charging my opo/... this is so irritating. whats the problem not getting.. :confused:
     

    #6
  7. fideliovienna Eclair Jan 2, 2015

    fideliovienna, Jan 2, 2015 :
    When it charges with your Samsung Charger without disconnects, then your USB port of the phone is ok.
     

    #7
  8. Sujay Ramesh Cupcake Jan 12, 2015

    Sujay Ramesh, Jan 12, 2015 :
    Well to be more clear
    When I connect my opo to opo charger it fluctuates (i.e. connects and disconnects again again) where the same opo charge woks with all other mobiles (zenfone, motog2)
    now if i connect my opo moto and zenfone chargers it works fine !!!
    @himanshubisht08 also if i keep opo in flight mode and charge then it charges without any problem !!
     

    #8
  9. gautamhans1 Honeycomb Jan 12, 2015

    gautamhans1, Jan 12, 2015 :
    the problem is with ur mobile data.
    turn off the mobile data and then the charging will be fine.
    that's a bug.
     

    #9
    billq, katrix27 and himanshubisht08 like this.
  10. katrix27 Froyo Jan 16, 2015


    #10
  11. katrix27 Froyo Jan 16, 2015

    katrix27, Jan 16, 2015 :
    hey that worked! what gautamhans1 said! I turned off mobile data and it charged no problem! :D Thanks a lot man, you're a lifesaver!
     

    #11
  12. Ak232 Cupcake Feb 1, 2015

    Ak232, Feb 1, 2015 :
    facing the same problem....had to put my phon in flight mode to get rid of the problem...switching the data off did'nt get the job done....
    Still need a better soln. to this problem... have to everytym switch to flyt mode wenever need to charge :(
     

    #12
  13. nithu35 Cupcake Jul 22, 2015

    nithu35, Jul 22, 2015 :
    i have also this issue.what will be the solution?issue can be solve to turn on wifi.But thats not a good solution
     

    #13
  14. Pranjal.Cmod Jelly Bean Jul 22, 2015

    Pranjal.Cmod, Jul 22, 2015 :
    I think he meant the usb port of the phone, not the charger. Maybe a dislocated/damaged charging pin
     

    #14
  15. nithu35 Cupcake Jul 22, 2015

    nithu35, Jul 22, 2015 :
    no charger nd phone is fine
     

    #15
    Pranjal.Cmod likes this.
  16. nithu35 Cupcake Jul 22, 2015

    nithu35, Jul 22, 2015 :
    i checked the charger and while am switch on wifi or switch off the data then no issue found
     

    #16
    Pranjal.Cmod likes this.
  17. ashutosh1997 Cupcake Nov 7, 2015

    ashutosh1997, Nov 7, 2015 :
    My opo had the same problem but after turning off the data pack it charges normally. Please tell any other way to solve this problem because always turning off the data pack while charging is very difficult.
     

    #17
  18. nithu35 Cupcake Nov 10, 2015

    nithu35, Nov 10, 2015 :
    You can change your data pack to 3G or 4G. Then the problem can be solve else connect wifi. Establishing connection through Edge is causing the issue.
     

    #18
  19. nithu35 Cupcake Nov 10, 2015

    nithu35, Nov 10, 2015 :
    You can change your data pack to 3G or 4G. Then the problem can be solve else connect wifi. Establishing connection through Edge is causing the issue.
     

    #19
  20. Vazorden Froyo Nov 10, 2015

    Vazorden, Nov 10, 2015 :
    Did you try with a different micro USB cable?
     

    #20